Peuteropvang

Je peuter is de wereld aan het ontdekken. Hij (of zij) is nieuwsgierig en wil van alles zelf proberen. Of misschien is hij nog een beetje afwachtend en kijkt hij eerst hoe de andere kindjes het doen. Ieder kind leert op zijn eigen manier en op zijn eigen niveau. En onze pedagogisch medewerkers helpen je kindje daar graag bij. Zodat hij het beste uit zichzelf haalt en zich optimaal kan ontwikkelen.


Een goede voorbereiding op de basisschool

Onze locaties met peuterwerk in Beek en Donk en Aarle-Rixtel hebben korte lijntjes met zowel het kinderdagverblijf als met groep 1 van de basisschool. Onder de medewerkers is er veel overleg en de overdrachten zijn warm. De deuren van de verschillende groepen zijn vaak open zodat de kinderen de nieuwe klas, kinderen en de nieuwe juf al leren kennen voor ze naar de nieuwe groep overgaan. Een goede voorbereiding op de basisschool. En daarmee creëren we een doorgaande ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar.


Onze peuterspeelzaal-locaties zijn VE-bekwaam

Al onze peuterspeelzaal-locaties in Beek en donk en Aarle-Rixtel zijn VE-locaties. Dat betekent dat er op al deze peuterwerk-locaties pedagogisch medewerkers op de groep staan die in het bezit zijn van een VE-certificaat. VE staat voor 'Voorschoolse Educatie'. Het is een methode om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Je kunt dan denken aan motorische ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling en beginnende rekenvaardigheid. Wij richten ons in het bijzonder op de taalontwikkeling van de peuter. Dit gebeurt spelenderwijs. Ze ontdekken, ervaren en leren. 

Onze VE-bekwame pedagogisch medewerkers hebben alle kennis en expertise in huis om kinderen in hun ontwikkeling te ondersteunen en te stimuleren. We bieden maatwerk om bij kinderen met een VE-indicatie, die door de jeugdarts van het consultatiebureau wordt gegeven, een solide basis te leggen voor een soepele doorstroom naar het basisonderwijs. Maar niet alleen kinderen met VE-indicatie hebben baat bij onze VE-specialisatie: álle kinderen profiteren van dat extra stukje aandacht. Zo geven we de kinderen een extra steuntje in de rug en kunnen ze straks een goede start maken op de basisschool.


Onze peuteropvang in Aarle-Rixtel en Beek en Donk

Wij hebben in Laarbeek 3 locaties waar we peuteropvang aanbieden:


Meer informatie over ons peuterwerk

Meer info over wat ons peuterwerk biedt vind je hier in onze folder peuteropvang. Je vindt er onder meer informatie over de mogelijkheden, voorwaarden en tarieven. Heb je nog meer vragen? Bel of mail ons gerust!


Kom eens bij onze peuteropvang op bezoek!

Wij vinden het leuk om je een keer rond te leiden op een van onze peuteropvang locaties. We vertellen je alles wat je wilt weten en misschien nog wel belangrijker: je kunt even kijken (en voelen!) waar je kindje straks de dagen (of dagdelen) gaat doorbrengen en gaat spelen met leeftijdsgenootjes. Hoe zal hij of zij het bij ons gaan vinden?